Çfarë mund të bëni

Në Lindex ne do të bëjmë gjithçka që mundemi për të mbajtur premtimin tonë për qëndrueshmëri – për të bërë një ndryshim për brezat e ardhshëm. Ne gjithashtu ftojmë të gjithë të bashkohen me ne në këtë rrugëtim, pasi ne mund të arrijmë maksimumin kur punojmë së bashku. Si konsumator, ka shumë gjëra që mund të bëni për të pasur një ndikim pozitiv.

Zgjedhje të ndërgjegjshme

Bërja e zgjedhjeve të ndërgjegjshme është një nga mënyrat më të mira për të pasur një ndikim pozitiv në mjedis dhe për brezat e ardhshëm. Ne dëshirojmë që të gjithë të kenë një gardërobë me rroba që i pëlqejnë vërtet, të kujdesen mirë dhe t’i përdorin shpesh.

Ripërdorni dhe ricikloni

Materialet tekstile mund të përdoren shumë më gjatë se sa mendojnë shumica prej nesh. Duke ripërdorur dhe ricikluar veshjet dhe tekstilet tuaja, ju mund të zgjasni jetëgjatësinë e tyre dhe t’i bëni ato të dobishme edhe kur nuk keni më nevojë për to.

Kujdesuni për rrobat tuaja

Duke u kujdesur për rrobat tuaja, ju i bëni ato të zgjasin edhe më shumë. Kjo nga ana tjetër është më e mirë për mjedisin dhe portofolin tuaj, pasi ju kujdeseni për artikujt që tashmë keni. Këtu do të gjeni këshilla se si të kujdeseni për xhinset, rrobat e banjës dhe veshjet e bëra prej leshi, mëndafshi dhe fije mëndafshi.